preskoči na sadržaj

Gimnazija Dr. Mate Ujevića Imotski

Login
Tražilica
 

    Hrvatski savez informatičara

 

e-Dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D Razrednik.pdf
e-D Nastavnik.pdf

e-Dnevnik za učenike

Za pristup e-Dnevniku potrebni su podaci iz AAI sustava (mail adresa i pripadajuća lozinka dodijeljena od ustanove). Navedeno možete dobiti kod administratora Škole

____________________________

Za pristup e-Dnevniku preko usluge e-Građani potrebno je prijaviti se koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica

Priloženi dokumenti:
e-D Upute za ucenike i roditelje.pdf

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 2. 2012.

Ovaj mjesec: 106
Ovaj tjedan: 106
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Informatika

                                    

Digitalna pismenost danas je neophodna svakom pojedincu kako bi mogao upotrebljavati računala i različite računalne sustave pri obavljanju svakodnevnih obaveza. Uz tradicionalne znanstvene discipline kao što su matematika, fizika ili kemija, informatika se nameće kao područje čije je izučavanje od iznimne važnosti. Većina poslova 21. stoljeća zahtijeva razumijavanje i primjenu računalne znanosti s ciljem što veće produktivnosti i konkurentnosti. Informatičke kompetnecije nužne su u rješavanju različitih izazova u svim područjima ljudskog djelovanja i u svim područjima znanosti. Zbog svega navedenog informatička znanja danas se nameću kao jedna od korisnijih u svijetu rada i življenja uopće. 

 

CILJ

Učenjem i poučavanjem predmeta Informatike učenici će postati informatički pismeni kako bi se mogli samostalno, odgovorno, učinkovito i svrhovito koristiti digitalnom tehnologijom te se pripremiti za učenje, život i rad u društvu koje se razvojem digitalnih tehnologija vrlo brzo mijenja; razvijati će digitalnu mudrost kao sposobnost odabira i primjene najprikladnije tehnologije ovisno o zadatku, području ili problemu koji se rješava; razvijati kritičko mišljenje, kreativnost i inovativnost; razvijati računalno mišljenje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja; te učinkovito i odgovorno komunicirati i surađivati u digitalnom okruženju.

preskoči na navigaciju